Menu

Bunun adı: Böcek üretme istasyonu. Gelecekte böyle mi besleneceğiz?

Dünya nüfusu son 50 yılda iki katına yani tamı tamamına 3.5 milyar kişi artarak 7 milyar kişiye ulaştı. Bu kadar insana iş bulup, mutlu edip, hayattan zevk almalarını sağlamak devlet büyüklerinin derdi olsun. Bizi bu kadar insanın ne yiyeceği kara kara düşündürüyor.
insect-breeding-machine-2
Bilim adamları insanlara yedirebilecekleri alternatifleri uzunca bir süredir düşünüyorlar. Nüfusu doyurabilmek için 2050 yılında et üretimi % 50 artmak zorunda. Hayvan yemi için çoktan tüm ekili alanların üçte birini kullanmakta olduğumuz düşünüldüğünde alternatif yiyecek kaynakları ve alternatif yiyecek oluşturma yöntemleri bulmak zorundayız.

Böyle baktığımızda böcek mantıklı alternatiflerden birisi bilim adamlarına göre. Çünkü 10kg hayvan yemi tam olarak: 1kg inek eti üretiyor. Aynı yem 5kg tavuk eti üretiyor. Fakat yine aynı miktardaki yem 9kg böcek etine dönüşüyor.

insect-breeding-machine-7
Burada da 100 gram böcek ile 100 gram dana etinin karşılaştırması var. Protein, karbonhidrat ve yağ olarak içerikleri.

insect-breeding-machine-5
Hayattaki nadir aldığımız zevklerden olan bir yemeği yeme ve tadına varabilme acaba bir gün lüks mü olacak? Açıkcası bizim de inanasımız gelmiyor bu nedenle hep beraber dua edelim de bilim adamları 3 boyutlu bir printer’la yada bir makinayla bizim ihtiyacımız olan karbonhidrat, protein ve yağı üretebilsinler. Yoksa önce salatalardan ufak ufak başlar sonrasında makarnaların içerisinde sinek larvalarını zeytinyağıyla götürürüz.

insect-breeding-machine-1
Bu arada resimdeki cihazı tanıtalım: Bu cihaz Çiftlik 432 Böcek Üretme Cihazı, içinde kendini destekleyen bir kara sinek gelişme ortamı var. Ve bir haftada 500g yiyebileceğiniz larva üretebiliyor. Mmmmm, kara sinek larvası. Oreo gibi düşünün, fakat kaymaksız olanından, bi de tabi ısırınca sular fışkırtanından. Iyk!
insect-breeding-machine-4
Çiftlik 432 günümüzdeki et üretiminin verimsizliğini evinizde size üretim imkanı sağlıyarak aşıyor. 432 saat içerisinde, 1 gram kara sinek larvası, 2.4 kilogram larva proteinine dönüşüyor. Larva büyüyünce kendi kendine bir sepete düşüyor ve oradan canlı servis yapabilirsiniz.
insect-breeding-machine-3
Kara sinek erişkinleri yemek yemezler, larvaları ise biyolojik atıkla beslenebilirler, bu nedenle bu üretim hemen hemen hiç su gerektirmiyor. Kara sinek larvası dünyadaki en verimli protein dönüştürücülerinden biri, ve içeriğinde % 42 oranında protein, ve çok miktarda kalsiyum ve amino-asit mevcut.

Yorumlar

yorum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *